top of page

«I find Shelter in our remains» er en tekstil form, et flak, en installasjon som vokser og endrer seg etter hvilke sted og i hvilke sammenhenger den vises.

Jeg kobler sammen klær og tekstiler fra ulike mennesker og tider med nål og tråd. 

De mange håndstingene omformer dem. De blir mer voluminøse, formen endrer seg og de oppfattes ikke lenger som klesplagg eller duker. Alle spor på hva det har vært beholder jeg; vaskelapper, slitte områder, flekker, glidelåser og knapper slik at det fremdeles er synlig når man kommer nærme. Slik kan man gå på oppdagelsesferd, finne detaljer og spor som man kan tolke eller knytte til egne minner og erfaringer.

 

De første arbeidene ble vist som enkeltstående tekstile flak i utstillingen på BOA i 2017, etter det koblet jeg sammen noen av flakene og jobbet videre på et stort, voluminøst teppe som ble vist på Rygge Kunstforening i 2019. Det vokste så videre og endret form før det ble vist på Temautstillingen, House of Foundation i 2020. Siden ble det viderearbeidet til et over 6 meter langt teppe som hang fritt i rommet på Sogn og Fjordane Kunstmuseum i 2021. Dette var første gang begge sidene av arbeidet ble synlige. 

Arbeidet vokser videre.

bottom of page